Integritetspolicy föreningen Ung och Rastlös, org.nr: 866601-6467

Syftet med föreningen Ung och Rastlös (Kompisföreningen Rastlös) är att ge sina medlemmar fler möjligheter till en aktiv fritid och gemenskap med andra.

För att kunna kontakta medlemmar samt hantera föreningens medlemsregister behöver föreningen bearbeta vissa personuppgifter. Personuppgifterna behandlas i syfte att tillhandahålla olika aktiviteter för våra medlemmar. Personuppgifterna som behandlas av föreningen består av namn, kontaktuppgifter och andra personuppgifter som ges av blivande medlem i samband med medlemsansökan.

I samband med vissa aktiviteter har föreningen behov av att dela med sig av medlemmars kontaktuppgifter till exempelvis festarrangörer, både interna och externa. Personuppgifter raderas i och med att medlemskap upphör. Medlem kan när som helst kontakta föreningen för att korrigera eller radera personuppgifter.

Medlem har rätt att registrera ett klagomål hos Datainspektionen beträffande Ung och Rastlös behandling av deras personuppgift.

 

Nu har äntligen sommarmånaden juni börjat och vi ska snart fira årets längsta dag,

Midsommarafton. Vi har två trevliga aktiviteter att anmäla oss till: Norra Älvstranden eller Liseberg.

I veckan hade vi styrelsemöte så som vanligt skickar vi ut ett medlemsbrev efteråt. Det innebär att du kan förvänta dig ett brev ungefär varannan månad. Utskick från föreningen kan ibland hamna i skräppost, så om du saknar utskick kan det vara värt att kolla om det sorterats som skräppost.

Vi är nu 123 medlemmar i vår förening men vi vill ju gärna bli ännu fler. Vi fortsätter med att vara synliga på facebook, sätta upp anslag och post-it lappar med information och tipsa vänner och bekanta. Har du fler idéer på sätt att göra reklam, hör gärna av dig. Är du intresserad av att vara med i vår facebook-grupp så kontakta gruppens administratörer Annabelle J och Klas M via styrelsen(a)rastlos.nu. Vår facebook-grupp är hemlig och sluten så du behöver bli inbjuden av någon och den går inte att finna vid en sökning. Gruppen på facebook är ett komplement till vår hemsida, där kan du få tillgång till vår aktivitetslista, diskussionsforum med medlemsförteckning, fotografier mm. om du loggar in först. Om du skriver något på facebook tänk på att inte alla medlemmar använder facebook. Vill du vara säker på att nå alla, använd hemsidan.

AW och vissa fester lägger styrelsen ut på hemsidan och genomförs med hjälp av medlemmarna. Övriga aktiviteter ordnas och läggs ut av respektive medlem och alla förslag är välkomna. Att dela aktiviteten med någon och vara fler värdar kan kännas både kul och tryggt, varför inte slå dig ihop med gamla och/eller nya bekanta? Som vanligt så går det bra att kontakta styrelsen om du vill ha råd och stöd när du har en aktivitet. Vi tackar alla våra aktivitetsvärdar i maj.

Har du funderingar på en aktivitet du vill genomföra men är osäker på om andra kan vara intresserade? Då finns möjlighet att göra en intressekoll på hemsidan. I forumet kan du skriva en ”blänkare” om din idé för en aktivitet och fråga vilka som är intresserade, eller så kan du skapa en aktivitet i aktivitetslistan och ge den titeln Intressekoll-NNN. Be där medlemmar att anmäla sitt intresse och sedan kan du lägga ut den riktiga aktiviteten NNN om det visat sig att intresse finns. Då kan medlemmar anmäla sig igen, på riktigt denna gång.

Förutom alla aktiviteter vill vi flagga för möjligheten att vara AW-värd det vill säga vara den som möter upp våra medlemmar och eventuella Prova-påare inför helgen på något trevligt ställe för After work (AW).AW-värdar som håller ihop dessa kvällar är mycket uppskattat. Vi tackar alla som var värdar under maj månad. När du är värd (eller tillsammans med någon) kan du själv välja tid och plats för din AW eller välj en av de AW som finns föreslagna. Styrelsen lägger ut fredags AW, men alla medlemmar kan komma med förslag. Fram till veckan innan kan vi byta ställe och senast onsdag kväll är det möjligt att skriva in dig som värd för samma vecka. Varje värd kan få ersättning för mat och/eller dryck upp till 50 kr mot uppvisande av kvitto. After work finns nu utlagd för våren och sommaren och det går som det nämndes innan att ändra tid och plats om du vill vara värd. Anmäl dig gärna på hemsidan om du tänker komma på AW, det ger värden en chans att hålla en plats till dig vid bordet, det går även bra att komma dit utan att anmäla sig.(kolla gärna en extra gång innan du åker till AW, för eventuell ändring av tid och plats). Nästa Prova-på är planerad till den 14/6 på Eva`s Paley på Kungsportsavenyn 39, passa på att ta med några vänner och visa vår fina förening.

Styrelsen lägger nu också ut en promenad varje helg. Samma gäller för den aktiviteten; hör av dig om du vill vara värd och du kan ändra tid och plats. Våra helgpromenader är välbesökta och uppskattade året om, men nu under den varmare årstiden är det ju extra skönt att komma ut i skog och mark!

Så vad erbjuds just nu för aktiviteter på hemsidan? Femkamp på Liseberg med Ulf S och två lördagskvällar på Brännö bjuder Magnus W in till. Helena P vill ta med oss på Pingst-promenad runt Rådasjön och i mitten av juni kan du följa med på lillsemester till Oslo lördag till söndag. Bosse H och Anki J fixar återigen ett midsommarfirande för oss. Längre fram i sommar blir det ångbåtstur till Marstrand med Magnus W och när hösten så smått kliver fram vill Kjell J ha med oss på en långvandring i Härrydaskogen, "Halva Skogsmaran". Vi ses!

Hälsningar från er rastlösa styrelse!