Så var det vår med blommor och blader och en och annan hagelskur! I veckan hade vi styrelsemöte så som vanligt skickar vi ut ett medlemsbrev efteråt. Det innebär att du kan förvänta dig ett brev ungefär varannan månad. Utskick från föreningen kan ibland hamna i skräppost, så om du saknar utskick kan det vara värt att kolla om det sorterats som skräppost.

Vi är nu 118 medlemmar i vår förening men vi vill ju gärna bli ännu fler. Vi fortsätter med att vara synliga på facebook, sätta upp anslag och post-it lappar med information och tipsa vänner och bekanta. Har du fler idéer på sätt att göra reklam, hör gärna av dig.

Är du intresserad av att vara med i vår facebook-grupp så kontakta gruppens administratörer Annabelle J och Klas M via styrelsen@rastlos.nu. Vår facebook-grupp är hemlig och sluten så du behöver bli inbjuden av någon och den går inte att finna vid en sökning. Gruppen på facebook är ett komplement till vår hemsida där du när du loggar in ju kan få tillgång till vår aktivitetslista, diskussionsforum med medlemsförteckning, fotografier mm. Skriver du något på facebook så tänk på att inte alla medlemmar använder facebook, och därför inte får tillgång till det du skriver. Vill du vara säker på att nå alla, använd hemsidan.

AW och vissa fester fixas av styrelsen med hjälp av oss medlemmar. Övriga aktiviteter ordnas och läggs ut av respektive medlem och alla förslag är välkomna. Att dela aktiviteten med någon och vara fler värdar kan kännas både kul och tryggt, så varför inte slå dig ihop med gamla och/eller nya bekanta? Som vanligt så går det bra att kontakta styrelsen om du vill ha råd och stöd när du har en aktivitet. Vi tackar följande för att de bjöd in till aktiviteter i april: Marie L (titta på fotboll), Kjell J (söndagmiddag), Birgitta N (Shuffleboard), Kjell J, Ulf S, Magnus W och Jörgen B (vandringar) samt Evalis F som ordnade en trevlig valborgskväll på restaurangen El Toro Bravo.
Har du funderingar på en aktivitet du vill genomföra men är osäker på om andra kan vara intresserade? Då finns möjlighet att göra en intressekoll på hemsidan. I forumet kan du skriva en "blänkare" om din idé för en aktivitet och fråga vilka som är intresserade, eller så kan du skapa en aktivitet i aktivitetslistan och ge den titeln Intressekoll-NNN. Be där medlemmar att anmäla sitt intresse och sedan kan du lägga ut den riktiga aktiviteten NNN om det visat sig att intresse finns. Då kan medlemmar anmäla sig igen, på riktigt denna gång.
Förutom alla aktiviteter vill vi flagga för möjligheten att vara AW-värd det vill säga vara den som möter upp våra medlemmar och eventuella Prova-påare inför helgen på något trevligt ställe för After work (AW).AW-värdar som håller ihop dessa kvällar är mycket uppskattat. Vi tackar Riitta K, Barbara, Gunnel R, Mirjam Ö, Lena J och Anni P som var värdar under april.

När du är värd (eller tillsammans med någon) väljer du själv tid och plats för din AW eller välj en av de AW som finns föreslagna. Styrelsen lägger ju ut fredags AW, men alla medlemmar kan komma med förslag. Fram till veckan innan kan vi byta ställe och senast onsdag kväll är det möjligt att skriva in dig som värd för samma vecka. Varje värd kan få ersättning för mat och/eller dryck upp till 50 kr mot uppvisande av kvitto. After work finns nu utlagd för våren och sommaren men det går som sagt att ändra tid och plats om du vill vara värd. Anmäl dig gärna på hemsidan om du tänkt komma på AW, det ger ju en chans att hålla plats vid bord, men går även bra att bara komma dit (kolla gärna en extra gång innan för ev entuell ändring). Nästa Prova-på är planerad till den 24/5 på Bar Kino på Linnégatan så passa då på att ta med några nya och visa vår fina förening.

Styrelsen lägger nu också ut en promenad varje helg. Samma gäller för den aktiviteten; hör av dig om du vill vara värd och ändra tid och plats. Vår helgpromenader är välbesökta och uppskattade året om, men nu under den varmare årstiden är det ju extra skönt att komma ut i skog och mark!

Så vad erbjuds just nu för aktiviteter på hemsidan? Inte mindre än tre lördagskvällar på Brännö bjuder Magnus W in till, Helena P vill ta med oss på promenad vid Gunnebo slott och styrelsen med Karin S hoppas på en vandringstur på Rörö. I mitten av juni kan du följa med på lillsemester till Oslo lördag till söndag och Anni P lockar oss till att avnjuta musik i Slottsskogen på nationaldagen. Bosse H fixar återigen ett midsommarfirande för oss, och längre fram i sommar blir det ångbåtstur till Marstrand med Magnus W. När hösten så smått kliver fram vill Kjell J ha med oss på långvandring i skogen i Härryda "halva Skogsmaran".

Vi ses!
Hälsningar från er rastlösa styrelse